Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-29@02:27:00 GMT

عوارض مصرف زیاد دسرِ محبوب ماه رمضان

تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۹۶۷۸۲۷

عوارض مصرف زیاد دسرِ محبوب ماه رمضان

شاید کمتر کسی باشد که حلوا جزو دسرهای مورد علاقه‌اش به ویژه در ماه مبارک رمضان نباشد غافل از اینکه مصرف زیاد این ماده غذایی می‌تواند به چاقی و چربی خون منجر شود.

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، مینا کاویانی، مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه وزارت بهداشت اظهار داشت: حلوا یک دسر سنتی ایرانی است و از آنجایی که طعم شیرینی دارد بسیاری از مردم آن را بر سر سفره‌های افطاری می‌گذارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: این غذا علاوه بر آرد حاوی مقدار زیادی روغن و شکر است و ممکن است بسیاری از عوارض آن برای روزه‌داران مشخص نباشد چرا که هر گرم شکری که در حلوا مصرف می‌شود معادل 4 کیلو کالری و هر گرم روغن معادل 9 کیلو کالری است.

به گفته این کارشناس ارشد تغذیه خوردن زیاد حلوا در وعده افطار نه تنها موجب سنگینی معده و حتی رفلاکس می‌شود بلکه چاقی را هم در پی دارد.

کاویانی به آنهایی که علاقه زیادی به خوردن حلوا دارند توصیه کرد تا ترجیحاً آن را در منزل و با روغن گیاهی تهیه کنند چرا که حلوای آماده که در قنادی‌ها به فروش می‌رسد معمولاً حاوی روغن جامد نباتی است.

وی در مورد مضرات استفاده از روغن نباتی در حلوا گفت: روغن نباتی حاوی اسیدهای چرب اشباع‌شده‌ای است که در دیواره رگ رسوب می‌کند و به مرور سبب ایجاد تصلب شرایین می‌شود.

مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه وزارت بهداشت حرارت‌دادن زیاد به روغن‌های گیاهی به ویژه هنگام طبخ حلوا را نامناسب دانست و افزود: روغن‌های مایع نسبت به‌ روغن‌های جامد حساسیت بیشتری به حرارت دارند و بافتشان به سرعت تخریب می‌شود تا حدی که ممکن است به مواد سرطان‌زا و خطرناک تبدیل شوند.

منبع: فارس

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۶۷۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه

کارشناس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو، خطرات و تهدیدات مصرف خودسرانه داروهایی که بدون نسخه هم بفروش می‌رسند (داروهای OTC) را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر راضیه کشاورز ملکی با اشاره به هزینه بالای ویزیت پزشکان، اطلاعات اشتباه فضای مجازی، عدم‌اعتماد به پزشک، ترجیح نظرات و سلایق بیمار بر پزشک معالج، ترجیح توصیه‌های غیراصولی افراد به یکدیگر به جای مسائل تجربی را از دلایل موثر در مصرف بالای داروهایی دانست که بدون نسخه هم بفروش می‌رسند.

به گفته وی، این تصور که مصرف داروی بیشتر تضمین کننده، تاثیر بیشتر و بهبودی سریعتر است، یک باور غلط می باشد و هیچوقت نباید داروهای OTC را با مصرف طولانی‌تر یا با دوزهای بالاتر از چیزی که در بروشور آن قید شده، استفاده کرد. اگر پس از مصرف دارو طبق نظر پزشک بهبودی حاصل نشود باید دوباره به پزشک مراجعه کرد و اگر به این علائم توجه نشود و مصرف خودسرانه داروهای OTC ادامه پیدا کند، حتما عوارض دارویی اتفاق می‌افتد.

این کارشناس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت سلامت غذا و دارو همچنین توجه به فرهنگ‌سازی را در جلوگیری از مصرف خودسرانه دارو بسیار مهم دانست و گفت: عواملی از جمله مصرف بیش از مقدار توصیه‌ شده، طولانی‌تر از زمان توصیه‌شده و بدون توجه به هشدارها و موارد درج شده روی برچسب دارو، همچنین مصرف این داروها بدون تجویز پزشک و داروساز، مصرف خود سرانه است و باید در این‌باره آموزش‌های دقیق و فرهنگسازی داشته باشیم.

وی تاکید کرد: مردم نباید تصور کنند که این داروها خطرات و عوارض کمی دارند. مهم نحوه مصرف آنهاست که بتواند نتیجه درست را برایشان به همراه داشته باشد.

کشاورز ملکی خاطر نشان کرد: مهم‌ترین توصیه، مصرف دارو براساس دستورالعمل‌های روی برچسب، طبق دستور پزشک یا مشاوره با داروسازی که در داروخانه حضور دارد، می باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • روغن حیوانی و فواید آن برای سلامتی
  • همه چیز درباره روغن جادویی سی بی دی
  • این مواد غذایی را با نوشابه نخورید
  • فواید و مضرات روغن حیوانی
  • غنی‌ترین منابع طبیعی کلسیم
  • ۸ روغن گیاهی که به درمان شوره سر کمک می‌کند
  • عوارض مصرف خودسرانه این دارو‌ها
  • تهدیدات مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • عوارض مصرف بیش از اندازه برنج سفید